Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği ve Blocks for Hope gönüllülerinin desteğiyle 100. Yıl Köyü projesinin tanıtımı yapıldı.
Yaşanan depremler sonrası Mustafa Kemal Üniversitesi bölgemizin ayakta kalan en önemli kurumlarının başında geldiği belirten Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, deprem sonrası süreçte üniversitenin hem sağlık hizmeti sunması hem de yerleşkenin şehre göre nispeten daha iyi durumda olması nedeniyle bütün yardımların organize edildiği, yardımseverlerin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğu bir yer haline geldiğini söyledi.
Projeye katkı sunan paydaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, "Jandarma Asayiş Vakfı vasıtasıyla bu projeden haberdar olduk ve daha sonra projenin yapımcılarıyla bir araya geldik. Projenin kampüs içerisinde olmasının üniversitenin ayağa kalkmasına çok büyük katkı sağlayacağını düşünerek böyle bir projeye başladık.
Üniversitedeki çalışanların hiçbirinin barınacak yeri yok. Bu nedenle şehirde TOKİ ve diğer kentsel dönüşüm vasıtasıyla yeni barınma imkanları oluşuncaya kadar barınma ihtiyacının bir kısmını karşılaması bakımından çok çok değerli. Çünkü sağlık hizmeti sunan doktorun, hemşirenin, öğretim elemanının, yöneticinin ve diğer personelin orada var olabilmesi, sağlıklı bir biçimde hizmet yürütebilmesi düzgün bir barınma imkanına sahip olmasından geçiyor. Projenin üniversiteye çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum." dedi.
120 dönümlük geniş bir araziye kurulacak olan 100. Yıl Köyünde 300 evin yanı sıra destek birimleri ve istihdam atölyeleri yer alacak. İlk 3 yılında ücretsiz olarak depremzede ailelerin kullanımına sunulacak olan proje daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve çeşitli üniversite birimleri yönetiminde kullanılacak.
(Haber Merkezi)
ABDULVAHİT GÜRASLAN