Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın protokol toplantısında Hatay'a okul müjdesi verildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleşen toplantıya katılan ATSO heyeti, TOBB'nin temsilciğinin bulunduğu 154 ilçeye 154 okul yapılacağını bildirdi. Antakya'nın yanı sıra TOBB okulunun olmadığı bu kuruma bağlı diğer ilçelerde bu haber sevinç uyandırdı.
ÇİNÇİN: OKULARIMIZ ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
TOBB-MEB arasındaki protokol törenine katılan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, yaptığı açıklamada; "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ailesi olarak Ülkemizin geleceği gençlerimize güveniyor ve iyi bir eğitim almaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak Ülkemizin 81 ilde 81 okul yapımını çalışmalarımızı hızla tamamlıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini benimseyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ülkemizin birbirinden güzel İlçelerini kapsayacak “Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni" ile Oda ve Borsalarımızın olduğu 154 ilçeye 154 yeni okul yaptırmak için yola çıkıyoruz. Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
HİSARCIKLIOĞLU: 154 İLÇEYE 154 OKUL İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz” dedi.
Hisarcıklıoğlu, sektör ve Türkiye açısından yeni ve çok önemli bir girişim başlattıklarını ve bunun gururunu ve sevincini yaşadıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti: “81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun. Hamdolsun, bir zamanlar uzak birer hedef olarak duran eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini, bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bugün imzaladıkları protokol ile TOBB tarafından Türkiye’ye kazandırılan eğitim tesisi sayısının 307’ye ulaştığının bilgisini vererek, yapılmış 153 okul ve yapılacak 154 yeni eğitim tesisine ilişkin bilgileri paylaştı.
-“Eğitime yapılan yatırımdan asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalışıyoruz”
Hisarcıklıoğlu, eğitime yapılan yatırımların asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalıştıklarına dikkati çekerek, “Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye’nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizi kurucusu ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi; ‘Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milletinin sanatı, iktisadı ve edebiyatı gelişecektir.’ Okullarımız ülkemizin geleceğine, gençlerine ve yarının liderlerine armağan olsun” dedi. Söz konusu protokol ile TOBB, 26 ilk-orta okul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul ve yeni yapılacak 154 okul ile toplamda 307 okulun hayata geçirilmesine öncülük etti.
ARAŞTIRMA VE SAHA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de en zararsız ve riski olmayan yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayedir. Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, beşeri sermayemizin niteliğini artırmak ile ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Sadece kamu kaynakları ile yatırım değil, eğitime gönüllü paydaşlarla birlikte eğitim yatırımlarını yönetmenin de çok kıymetli olduğunu belirten Özer, “Onun için Milli Eğitim Bakanlığının en kadim ve en güçlü paydaşı TOBB ile çocuklarının nitelikli eğitime erişimini, kapasitesini ve verimliliğini artırmadaki iş birliğinden dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Başkanımıza yıllardır sürdürdüğü bu başarılı çalışmalarından dolayı en içten duygularımı sunuyorum” diye konuştu. Bakan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “Mesleki eğitimde yıllardan beri kronik bir problem olan 1999’daki katsayı uygulamasını, 28 Şubat Süreci’nin Türkiye’ye bir armağanı olarak enkaza çevirdiği mesleki eğitimi, toparlamadaki en büyük katkıyı yapan da TOBB. TOBB, sürekli mesleki eğitimi nasıl güçlendirebiliriz?, nasıl Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapabiliriz ve iş gücü piyasasındaki beceri uyumsuzluklarını nasıl girebiliriz?, bir taraftan somut yatırımlar yaparken diğer taraftan da ‘Know-How’ (bir üründen, bir yöntemden en verimli şekilde veya en kolay biçimde yararlanmayı sağlayan bilgi) oluşturmak için araştırma ve saha taramaları yaptı.”
Toplantının Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı bölümü ise basına kapalı şekilde devam etti.
Haber: Hanifi EKER