Ressam ali taş Yol aşkları adlı kitabının tanıtımını HGC de yaptı.Ali Taş’ın tanıtımına genel merkez yönetim kurulu üyesi ve Hatay il temsilcisi Nebih Nafile ve Edebiyatçı arkadaşları da katıldı.tanıtımda kısa bir konuşma yapan Nafile,
Ressam Ali Taş’ın YOL AŞKLARI adlı 2. Kitabının tanıtımı için bir aradayız. Bizlere vermiş olduğunuz destek için siz değerli basın mensupları dostlarımıza teşekkür ediyorum. 2 Mart 1992 Ankara’da kurulan Türkiye Edebiyatçılar Derneği, düşünce ve yaratma özgürlüğünün önündeki engelleri ortadan kaldırmayı, edebi ürün veren kişileri bir araya getirmeyi, aralarında mesleki dayanışmayı sağlanmayı amaçlayan, genel merkezi Ankara'da olanulusal bir yazar kuruluşudur.
Türkiye Edebiyatçılar Derneği, herhangi bir siyasal oluşama dayanmayan, yalnızca kendi üyelerinden güç alan, kendi alanında etkinlik gösteren; sivil, demokratik, laik, bağımsız bir örgüttür.
Türkiye Edebiyatçılar derneği Hatay il temsilciliği olarak diğer illerde olduğu gibi ilimizde de sanat ve edebiyat alanında çalışmalar yapan dostlarımızınürünlerini daha çok kitleye ulaştırmak konusunda sanatçılarımızla birlikte hareket ediyoruz. Dünyada ilk defa karanlıkta görünen resimlerin sergisini açarak adını dünya sanat tarihine yazdıran ressam Ali Taş’ın yurt içi ve yurt dışında yaptığı kültür ve sanat çalışmalarıülkemiz adına önemlidir ve hepimizi mutlu etmektedir.Gururlandırmaktadır. Sanatçımız Ressam Ali Taş’ın resim dışında edebiyata da gönül vermesi de bizler için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur. Türkiye’nin en önemli yazar ve şairi kabul edilen Sevgili Ataol Behramoğlu’nun okuyup değerlendirdiği ve ön sözünü yazdığı Yol Aşkları kitabıyla beraber bundan sonra ki süreçlerde de Ressam Ali Taş’ınbaşarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğine inanarak başarılar diliyorum dedi. Daha sonra ise Ali Taş yaptığı açıklamada,
Ressam Ali Taş olarak edebiyata olan tutkum uzun yıllara dayansa da kitap yazmak konusunda açıkçası tedirginlik yaşıyordum. Çünkü daha önce yayınladığım Gizem yağmurları adlı denemeler kitabımda bu işi başaramayacağımı düşünmüştüm. Hatta bu sebeple Edebiyat alanında ustalar varken benim bir ressam olarak kitap yayınlamam çok riskli gelmişti. Yazar değil ressamdım çünkü. Ressam anıldığım için de yazar olarak anılmak konusunu hak edip etmediğimi bilmiyordum. Ancak bu alanda ülkemizin en önemli isimlerinden birisiolan Ataol Behramoğlu’nun basım öncesi kitabımı okuyup beğenmesi, hatta önsözünü yazacak kadar beni cesaretlendirmesi üzerine 2. Kitabım Yol Aşklarının yayınlanmasına karar verdim. Ben ressamım ve edebiyatta kesinlikle iddialı değilim. Belki duygu ve düşüncelerimi resimle beraber acaba edebi alanda da ürün vererek ifade edip edemeyeceğimin sorusuna cevap aradım. Bu anlamda sizlerle buluşan Yol Aşkları kitabımın ilginç hikâyeside vardır. Aşka, sevgiye, dostluğa ve genel anlamda tüm insani ilişkilerde hain olan kişilerin yaşamın tüm güzelliklerine zarar verdiğini gördüm. Tüm insani ilişkilerdepaylaşılan zamanların, yapılan fedakârlıkların, verilen emeğin, bölüşülen ekmeğin anılarına bile tecavüz eden yaratıkların ihanetleri hayatı kirletiyordu. Derin yalnızlıklar oluşturanve insanın ruh sağlığını tehdit edecek kadar travmalar oluşturan kişilerin ihanetlerini yaşayan insanların nasıl yıkıldıklarına tanık oldum. Yalanın ne kadar prim yaptığını, hayatını kurtardığınız kişilerin size nasıl vicdansızca davrandığını gördükçe bu kitabın yazılması gerektiğine inandım. Aldatılmanın yarattığı psikolojileri dilim döndüğünce aktarmaya çalıştığım Yol Aşkları bir bakıma bu alanda rehber niteliği de taşıyabilir düşüncesindeyim. Günümüzde okuma oranları hızla düşerken Yol Aşklarının buna dur diyerek bir yol açacağına da inanıyorum. Bütün bu süreçlerde yanımda olan aileme, dostlarım Sevgili Nebih Nafile, kitabımın önsözünü yazan Ataol Behramoğlu’na, Niyazi Karabey’e, Seval Orak’a ve emeği geçen şu an adını sayamadığım tüm iyi kalpli insanlara teşekkür ediyorum. Yeni üretimlerde buluşmak dileği ile sizleri 25 Aralık Pazar günü saat 14.00 de Aşiyan Kır Bahçesinde düzenleyeceğim imza ve söyleşi gününe davet ediyorum dedi.