Mücevher İhracatçıları Birliği, pandemi sonrası dönemde dijitalleşme süreçlerine öncülük ederek Türk mücevher sektörünün küresel pazardaki marka değerini artırmayı sürdürüyor. TİM Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen Mücevherde İnovasyon konulu etkinliğin oturumlarında mücevher sektöründe dijital dönüşüm, ERP ve CRM programlarının sektördeki rolü̈, ticari istihbarata etkin erişim ve dijital markalaşmanın sırları alanında uzman kişiler tarafından konuşuldu.
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın konuşmasında dijitalleşmenin önemine değinerek “Pandemi sonrası dönemde dijital dönüşümün kaçınılmaz bir hale geldiğini hepimiz gördük. Bu zorlu dönemde uluslararası ticaretin sekteye uğramasına rağmen, dijitalleşme sayesinde hızlıca toparlandık. Dijital platformların sunduğu fırsatlarla ihracat hız kazandı ve bu süreç Mücevher İhracatçıları Birliği’nin dijitalleşmeye yaptığı yatırımların önemini ortaya koydu.” sözleriyle değindi.
DİJİTALLEŞMEYLE SEKTÖRDE HIZLI TOPARLANMA
Burak Yakın: “Bu dönemde hayata geçirilen e-ticaret portalı ve J-Box, üyelerin ihracat süreçlerini internet ortamına taşıdı. Bu sayede Türk mücevher sektörü, dijital platformlar üzerinden daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma imkânı buldu. Birliğin geliştirdiği CRM altyapısı, en iyi alıcıları tespit etmeye yönelik güçlü bir analiz sistemi sunarak, alım heyetlerinin etkinliğini artırdı. Fuarına İstanbul fuarına katılımın yükselmesi için yapılan çalışmalar büyük başarı gösterdi.” dedi. Yakın, aynı zamanda iletişimde hız ve verimlilik adına devreye alınan WhatsApp üye gruplarının üyeler arası iletişimi anında ve etkin bir hale getirdiğini ve böylece bilgi paylaşımı, karar alma süreçlerinin daha hızlı gerçekleştiğinin altını çizdi.
(Haber Merkezi)
ABDULVAHİT GÜRASLAN