Hatay’da yolların şehir nüfusuna ve planlamasına uygun yapılmamasından dolayı uzun yıllardan bu yana çileye dönüşen trafik, deprem felaketinin ardından çoğu yolun kapanması ile vatandaşların sabrını zorlamaya devam ediyor.
Depremden önce de büyük kargaşa ve düzensizlikle konu olan trafik sorunu, depremden sonrada devam ediyor. Yurttaşlar, Asrın felaketinden sonra ilk 3-4 ay trafikte büyük bir rahatlama olduğunu fakat bu rahatlamanın şehri terk edenlerin geri dönmesiyle bozulduğunu ileri sürdüler. Vatandaşlar, “Özelikle trafik yoğunluğunun çok sık yaşandığı Zülüflühan Mahallesinde acil çözüm bekliyoruz. Öte yandan elbette Antakya-İskenderun karayolu ve Honda kavşağına da çekilir çile değil” dediler.
Antakya ilçesine bağlı Zülüflühan Mahallesinde trafik çilesi her geçen gün giderek büyüyor. Yaşanan depremin ardından çarşı merkezinin Zülüflühan Mahallesine yoğunlaşması ile trafik çilesi günbegün artıyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman araç sürücüleri arasında gerginlik yaşanıyor. Depremden önce de büyük kargaşa ve düzensizliğe neden olan trafik sorunu, depremden sonrada devam ediyor. Vatandaşlar trafik yoğunluğunun yaşandığı Zülüflühan Mahallesinde çözüm beklediklerini vurguladılar. Çevre sakinleri, öğrenci mahallesi olarak kabul edilen Kampüs alanın depremden zarar görmemesi üzerine nüfusun ikiye katlandığını ileri sürdüler. Bunun üzerine de mevcut yolların taleplere karşılık vermediğini eklediler. Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlar, “Depremle birlikte evleri yıkılan, ağır hasar alan Antakya ve Defnelilerin büyük bir bölümü buraya geldiler ve burada yerleştiler. Bu nedenle burada çok ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşandı. Nüfus yoğunluğu elbette beraberinde içinden çıkılamaz halde ki trafiği getirdi. Buna çok acil bir çözüm bulunmalı. Yol hem parkeden araçlar hem de seyir halinde olan arabalara karşılık vermemekte. 11 Aydır bu duruma bir çare bulunur diye bekliyor ama halen yerimizde sayıyoruz. Kimsenin buna bir çözüm getirdiği yok. Neden kimse bu konuyla ilgilenmiyor anlaşılır gibi değil. Sonuçta nüfus yoğunluğu bu taraf geldiyse ona göre bir hizmet sunmak şart. Artık ilgililerin bu konuda bizi görmelerini ve duymalarını istiyoruz. Özellikle iş çıkışı saati ilgili her kim ise kampüs trafiğine bir giriş yapsın o zaman ne demek istediğimiz anlar” dediler.
TRAFİK KARMAŞASI BİTMİYOR
Asrın felaketinden sonra ilk 3-4 ay trafikte büyük bir rahatlama olduğunu fakat bu rahatlamanın şehri terk edenlerin geri dönmesiyle bozulduğunu söyleyen vatandaşlar, Zülüflü han trafiğinden sonra özellikle Antakya-İskenderun karayolu ve Honda kavşağına dikkat çektiler. “Honda kavşağındaki trafik maalesef günün her saatinde kalabalık polisler duruyor evet ama sanırım pek de bir işe yaramıyor” diyerek sözlerine başlayan Yurttaşlar, “Artık bu kavşağa ne trafik lambası ne de trafik polisi çözüm olmuyor. Depremden sonra burası sürekli bir karmaşa halinde ve hiçbir şeyde çözüm olmuyor. Bulvar sürekli bir karmaşa içinde. Bu karmaşaya bir çözüm bulunmalı evet polisler duruyor ama bu bir kalıcı çözüm olmuyor. Hatay’ın nüfusu gün geçtikçe artıyor ve nüfus arttıkça da araba sayısı çoğalıyor. Depremden hemen sonra Antakya bu konuda biraz rahatlama yaşamıştı çünkü Hatay’ı terk eden çok fazla insan vardı. Depremin üzerinden 10 ay geçti ve gidenlerin hemen hemen hepsi geri döndü evet bu durum bizi mutlu ediyor ama işte gördüğünüz gibi bu tür sorunlarda doğuruyor. Özellikle akşam saatlerinde inanılmaz bir kalabalık oluyor burada çünkü herkesin iş çıkış saati. Depremden sonra herkes Serinyol tarafına taşındı. Çünkü merkezdeki herkes bu tarafa taşındı, merkezde yaşanacak yer kalmadı. Elbette çok az sayıda yıkılmayan binalar var ama onda da insanlar korktukları için oturmuyorlar haklılar da. Keşke böyle bir şey olmasaydı da insanlar bu taraflara taşınmak zorunda kalmasaydı fakat artık yapacak bir şey yok oldu. İnşallah en kısa zamanda şehrimizde toparlanır bu sorunlar da biter” ifadelerini kullandılar.
Haber Merkezi
ABDULVAHİT GÜRASLAN