Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda, genç yetenekler ile iş dünyası arasında köprü oluşturmak amacıyla 2019'dan bu yana düzenlenen "Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları"nın 39'uncusu, Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı ile Adana'da başladı.
Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, müzik dinletisi sundu.
Protokol üyelerinin konuşma yapması ve "Altın Sponsor" olan firmalara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesinin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış programının ardından gazetecilere, kariyer fuarının Adana'da ikinci kez gerçekleştirildiğini söyledi.
ÖĞRENCİ SAYISI 1 MİLYONU, FİRMA SAYISI DA 10 BİNİ GEÇTİ
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da fuarın 2019 yılından bu yana gerçekleştirildiğini söyledi.
Gençlerin istihdama erişebilirliğini arttırmayı ve kariyer planlamalarını daha objektif veriler üzerinden yapabilmelerini amaçladıklarını belirten Atay, fuarda gençlerle işverenleri bir araya getirdiklerini kaydetti.
Atay, firmaların etkinlik alanında stant açmalarının ötesinde iki gün boyunca 170'in üzerinde toplantı, iş görüşmesi ve çalıştayların yapılacağı bilgisini vererek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah 2024-2025 öğretim döneminin sonunda 50 fuarı tamamlamış olacağız. Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarları, dünyadaki en büyük ve etkili araçlardan biri haline geliyor. Bundan dolayı da çok mutluyuz. 149 üniversite, bu organizasyonlara ev sahipliği veya paydaşlık yapıyor. Şu ana kadar bölgesel kariyer fuarlarına katılan ve buradaki etkinliklere iştirak eden öğrenci sayımız 1 milyonu geçti. Firma sayımız da 10 bini geçti. Bunlar, büyük rakamlar."
Ulusal Staj Programı'nın, sisteme başvuran öğrencinin hiçbir kişisel bilgisini karşı tarafla paylaşmadığına dikkati çeken Atay, şöyle konuştu: "Burada hatır, gönül gibi hiçbir kayırmacılık söz konusu değil çünkü öğrencilere bu fırsatları sunan gerek kamu kurumları gerekse özel sektör şirketleri, öğrencinin kişisel bilgilerini görmüyor hatta okuduğu üniversiteyi, cinsiyetini dahi görmüyor. İkinci sınıfı bitirmiş olan gençlerimizin akademik, sosyal, sportif ve sanatsal becerilerini görüyor. Bunlar üzerinden hesaplanan birtakım değerlerle de kararlarını veriyorlar, çocukların kendilerinde staj yapması için teklif gönderiyorlar." (AA)
ABDULVAHİT GÜRASLAN