Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.
Çileğin içeriğinde, folik asit, askorbik asit, a vitamini, kalsiyum, demir potasyum, fosfor mineralleri yoğunlukla bulunur. Bununla beraber diğer lifi, flavonoid, polifenoller, antosiyaninler, yağ asitleri gibi mikrobesin grupları da bulunmaktadır.
Lifi içeriği yüksek olması sebebiyle bağırsaklarda yaşayan probiyotiklere prebiyotik özellik göstererek daha uzun bağırsaklarda kalmasını sağlar diyen Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, yaptığı açıklamada “Bu da sindirimin rahatlaması, bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar. Glisemik indeksi düşük olması sebebiyle kan şekerini regüle eder.Lifli yapısı sayesinde tok tutarak kilo vermeye yardımcı olur.
KANDAKİ YAĞI AZALTIR
Sindirilen veya sindirilmeyen metabolitlerin kana girişinde regülatör olmakta yardımcı olur. Bu da kötü dediğimiz ldl kolesterol ve total kolesterolün düşürülmesinde etkilidir.
HASTALIKLARA KARŞI VÜCUDU KORUR
Vücutta serbest radikalleri indirgeyen mikrobesinler bakımından oldukça zengin olan çilek içerdiği yoğun ascorbik asit sayesinde hastalıklara karşı vücudumuzu korur.
LİBİDO ARTIRICIDIR
İçerisinde hormonları artıran veya dengeleyen mikro elementler bulunur.
BEYNİ KORUR VE DESTEKLER
İçerisinde bulunan magnezyum ve fosfor sayesinde hafıza güçlenir, öğrenme kapasitesi artar ve demans gibi nörodejenaratif hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
(Haber Merkezi)
ABDULVAHİT GÜRASLAN