300’ü aşkın üyesiyle inşaat sektörünün en güçlü derneklerinden Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), Hatay Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Hatay Fen Lisesi’nde; bir yıl süreli “Yapay Zekâ, STEM, Kodlama ve Robotics Eğitim ve Donanım Projesi”ni başlattı. Projenin tanıtımı, eğitim programı ve AYİDER ile Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol anlaşması 24 Nisan Perşembe günü gerçekleşti.
İnşaat sektörünün en büyük derneklerinden biri olan AYİDER, sektörle ilgili sorunları çözüm önerilerini dile getirirken sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vermeye başladı. Önce Dünya Su Konseyi’ne üye olan tek inşaat derneği unvanını kazanan AYİDER, daha sonra İstanbul Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte “Kalplerimiz İyilikle Doluyor” projesine başladı. Proje kapsamında Kadıköy’ün çeşitli bölgelerine 16 adet plastik toplama ünitesi yerleştirildi. Böylece toplanan her 4 ton plastik kapak karşılığında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, 1 tane akülü tekerlekli sandalye alıp ihtiyaç sahibi engelliye bağışlayabiliyor. AYİDER, şimdi de 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’da yeni bir projeye başladı. Hatay’daki birbirinden akıllı gençlerin eğitimlerine destekte bulunabilmek için AYİDER, Hatay Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Hatay Fen Lisesi’nde; bir yıl süreli “Yapay Zekâ, STEM, Kodlama ve Robotics Eğitim ve Donanım Projesi”ni başlattı. Projenin tanıtımı, eğitim programı ve AYİDER ile Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol anlaşması 24 Nisan Perşembe günü gerçekleşti. Programa AYİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şişik ile birlikte derneğin 11 üyesi de katıldı.
EĞİTİM, JR.ROBOTİCS KURUMU İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan AYİDER Başkanı Hakan Şişik, “Depremin en çok etkilendiği yerlerden bir Hatay oldu. Biz de buradaki gençlerimize destek olabilmek için Hatay Fen Lisesine; bir yıl süreli ‘Yapay Zekâ, STEM, Kodlama ve Robotics Eğitim ve Donanım Desteği’ sunmaya başladık. Proje kapsamında gelişmiş bilişim ve iletişim teknolojileri alanında yeterliliklerinin güçlendirilmesine, yapay zekâ gelişmesindeki farkındalıklarının artırılmasına ve yapay zekayı etkin kullanmalarına, STEM+A (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat) olgusunda güçlü varlıklarına, kodlama ve robotics alanında; üretici, takım ruhlu ve farkındalık yaratıcı yer almalarına, ulusal ve uluslararası robotics yarışmalarında Hatay’ın temsil edilmesine imkân sağlıyoruz. Öğrencilerimiz alacakları destekle robotics yarışmalarında Türkiye turnuvasını geçtikten sonra illerini ABD’de temsil edebilecekler” dedi. Program, dünyanın en iyi 5 montörlerinden biri olarak tanımlanan, Öğretmen Burhan Şengün’ün CEO’su olduğu JR.Robotics Kurumu ile birlikte gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin yanında “Eğiticilerin Mentörlerin Eğitimi” de veriliyor.
Haber: Nur ÇELİK
ABDULVAHİT GÜRASLAN